היוטיוב הירוק – העלאת המודעות לתכני וידאו ברשת האינטרנט

לפני מספר שנים חשבתי על כך שצריך בתקופתנו דרכים יצירתיות לחינוך. הדבר נכון לכל תחום של חינוך אבל ספציפית ביחס לעולם התוכן והאינטרנט המטלה יותר מורכבת.

יש הבדל בין אדם מן השורה למישהו שמבין קצת במחשבים ובשרתים ובאיך האינטרנט עובד בפועל. אדם מן השורה יסתמך על החברה שסביבו או על רעיונות קיימים בד"כ. פה יש גם נקודה שעולה אל מול ההורים והמחנכים: "חנוך לנער על פי דרכו".

אז איך בפועל אני מעביר לילדים שלי שלא הכל אמיתי באינטרנט וכן שלא הכל בריא? עמלתי וחשבתי על רעיון להקים אתר לתקופה קצרה. "היוטיוב הירוק" הוקם לאחר שהילדים שלי רצו די הרבה לראות סרטונים ביוטיוב.

הייתי צריך ליצור השפעה מעשית על הילדים כדי שיבינו שיש דברים טובים ולדברים שאינם טובים כדי שלא יבזבזו את הזמן שלהם על סרטונים כשהם יכולים להנות ממתנות הרבה יותר יקרות שהקב"ה נתן וממשיך לתת לנו בעולם.

לקחתי מערכת כל שהיא שמיועדת לאחסון אתרי וידאו שנקראת: AVideo שהיא חינמית בבסיסה. על גבי המערכת הזאת כתבתי מספר תוכנות נחמדות שמחפשות סרטונים טובים ב"יוטיוב האדום" ומזינה אותם לתוך ה"יוטיוב הירוק". כך כאשר הילדים רצו לראות סרט הייתי שואל אותם האם הסרטון נמצא ביוטיוב הירוק?

כל ילד לפי הדרך שלו אבל בסופו של דבר הילדים שלי הבינו שיש סרטונים שעומדים בקריטריון של "ירוק" ואילו יש סרטונים שנמצאים רק ב"אדום". כמו הרמזור הוותיק של הולכי הרגל…

לא אפרט יותר מידי אבל בניתי מספר בסיסי נתונים שגודלם היה די גדול שמתוכם הילדים ידעו שאפשר לראות סרטונים בכיף.

בסופו של דבר הגיע רגע האמת והם לא יכלו להיות כל הזמן תחת השגחה צמודה של מה ומתי הם רואים. ברגע האמת התחלתי לשחרר ולתת לילדים לגשת לאן שהם רוצים ואז השאלה שהייתי שואל את הילד אם הייתי רואה אותו בסרטון כל שהוא: האם הוא ביטיוב הירוק? אז ענו לי לדוגמא "לא, אבל הוא צריך להיות".

זה הרגע שכל הורה שמח ומחייך כשרואים ממש שהמסר נקלט והילד מרגיש איתו נעים והוא לא מציק לו.

הדבר שהכי יכול להעציב אותי בתור הורה זה שהילד ירגיש ריחוק ממני בגלל שאני "מציק" לו, ולו רק המחשבה שאני "לא איתו" היא מחשבה קשה מאד לי בתור הורה. אני שמח מאד כשהילד שלי מרגיש נוח בסביבתי ושהוא מאמין שהוא יכול לפנות אלי בכל נושא בכל זמן שהוא ושהוא יקבל ממני אהבה. זאת כמו שאני תמיד האמנתי שההורים שלי תמיד אוהבים אותי ורוצים את טובתי לעולם. וגם אם לפעמים אין להורה את היכולת לתת מענה מהיר לפי ציפית הילד, גם אז הוא מכוון ועושה הכל לטובה.